e-hemija logo

Е-ХЕМИЈА

Најголема и единствена во светот, збирка на дидактички материјали по хемија

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Хемија за сите

Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото

Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети

Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести

>> Прочитај повеќе слични содржини!   

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

За Е-ХЕМИЈА

Во време на електронски комуникации, во време на социјални мрежи и интернет медиуми се појави потреба од нов начин на реализирање на наставните програми по сите предмети во целиот образовен систем.

Проектот Е-ХEMIJA, има за цел, во време кога образованието се сведе на настава од далечина, но и во периодот кога ќе се надмине пандемијата и образовниот процес ќе се врати во нормaлниот тек, презентациите поставени на оваа веб страна да помагаат во реализацијата на наставата и во изучувањето на наставниот материјал по хемија.

Професионално изработени, современо обликувани, со многу визуелни и звучни ефекти, на разбирлив начин прифатливи за сите, со доза на хумор и со интересни факти, презентациите поставени на оваа веб страна (www.ehemija.mk) ја прават хемијата, како предмет, интересна за сите.
Во презентациите опфатени се сите наставни содржини по предметот хемија од основно одделение, до високо образование.

За авторот

Блаже Димески, иницијатор на Е - Хемија

Иницијатор за постоењето на оваа веб страна и уредник на презентациите и другите содржини на страната е професор Блаже Димески. Професорот Блаже Димески, со 24 годишно искуство во наставата по хемија е еден од најтрофејните професори по хемија во Македонија, со многу освоени награди на неговите ученици на различни државни или меѓународни натпревари по хемија.
Од 2013 година, за потребите на наставата по хемија во гимназиското образование, професор Блаже Димески, пионерски, на интернет започна да прави база со презентации која за неколку години достигна бројка од над 800 презентации, користени во наставата по хемија ширум Македонија.

За постигањата и придонесот во образованието во Прилеп, во 2014 година ја доби престижната градска награда „Трети ноември“

Е-Хемија на социјалните мрежи

Контактни информации

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Контакт форма


Пресметај: 
Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija