Презентација за втора година, средно образование.

Киселини на азотот

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за втора година, средно училиште.

Број на слајдови: 36

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaКиселини на азотот

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на темата „Хемиски реакции во индустријата“

Самопроверка на темата „Хемиски реакции во индустријата“
Презентација за втора година, средно образование.

Олово

Олово
Презентација за втора година, средно образование.

Бакар

Бакар
Презентација за втора година, средно образование.

Еутрофикација

Еутрофикација
Презентација за втора година, средно образование.

Азот и негови оксиди

Азот и негови оксиди
Презентација за втора година, средно образование.

Суфурна киселина

Суфурна киселина
Презентација за втора година, средно образование.

Оксиди на сулфурот

Оксиди на сулфурот
Презентација за втора година, средно образование.

Сулфур, S

Сулфур, S
Презентација за втора година, средно образование.

Натриум хидроксид

Натриум хидроксид
Презентација за втора година, средно образование.

Амонијак и амониум хидроксид

Амонијак и амониум хидроксид
Презентација за втора година, средно образование.

Хемиски процеси во индустријата

Хемиски процеси во индустријата
Презентација за втора година, средно образование.


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Хлорирање базени

Како хемијата ни обезбедува чиста вода во базените.


Мoже ли да се намириса дождот?

Дали некогаш сте ја слушнале фразата „мириса на дожд“?


Криогеника

Еден ден ќе имаме технологија да ги вратиме замрзнатите луѓе во живот


Луј Пастер, пивото, тајниот свет на микробите и развојот на модерната медицина

Ви се верува дека пивото е основа на модерната медицина?


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija