Презентација за втора година, средно образование.

Хемиски равенки и израмнување на хемиски равенки

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за втора година, средно училиште.

Број на слајдови: 36

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaХемиски равенки и израмнување на хемиски равенки

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на темата „Хемиски реакции во индустријата“

Самопроверка на темата „Хемиски реакции во индустријата“
Презентација за втора година, средно образование.

Олово

Олово
Презентација за втора година, средно образование.

Бакар

Бакар
Презентација за втора година, средно образование.

Еутрофикација

Еутрофикација
Презентација за втора година, средно образование.

Киселини на азотот

Киселини на азотот
Презентација за втора година, средно образование.

Азот и негови оксиди

Азот и негови оксиди
Презентација за втора година, средно образование.

Суфурна киселина

Суфурна киселина
Презентација за втора година, средно образование.

Оксиди на сулфурот

Оксиди на сулфурот
Презентација за втора година, средно образование.

Сулфур, S

Сулфур, S
Презентација за втора година, средно образование.

Натриум хидроксид

Натриум хидроксид
Презентација за втора година, средно образование.

Амонијак и амониум хидроксид

Амонијак и амониум хидроксид
Презентација за втора година, средно образование.


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Сер Вилијам Ремзи

Хемичарот кој додаде уште една група во Периодниот систем на елементите


Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото


Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети


Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija