Презентација за трета година, средно образование.

Естери, поим, добивање и номенклатура

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за трета година, средно училиште.

Број на слајдови: 31

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaЕстери, поим, добивање и номенклатура

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Азотни органски соединенија пептиди и протеини

Азотни органски соединенија пептиди и протеини
Презентација за трета година, средно образование.

Азотни органски соединенија аминокиселини

Азотни органски соединенија аминокиселини
Презентација за трета година, средно образование.

Ароматични амини

Ароматични амини
Презентација за трета година, средно образование.

Добивање и својства на амини

Добивање и својства на амини
Презентација за трета година, средно образование.

Поим,поделба и номенклатура на амини

Поим,поделба и номенклатура на амини
Презентација за трета година, средно образование.

Самопроверка за карбоксилни киселини

Самопроверка за карбоксилни киселини
Презентација за трета година, средно образование.

Естерите во состав на мастите и маслата

Естерите во состав на мастите и маслата
Презентација за трета година, средно образование.

Позначајни карбоксилни киселини

Позначајни карбоксилни киселини
Презентација за трета година, средно образование.

Реакции со кинење на C-OH врската во карбоксилните киселини

Реакции со кинење на C-OH врската во карбоксилните киселини
Презентација за трета година, средно образование.

Својства на карбоксилните киселини

Својства на карбоксилните киселини
Презентација за трета година, средно образование.

Добивање на карбоксилни киселини

Добивање на карбоксилни киселини
Презентација за трета година, средно образование.


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Сер Вилијам Ремзи

Хемичарот кој додаде уште една група во Периодниот систем на елементите


Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото


Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети


Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija