Презентација за трета година, средно образование.

Структура на C атом и хемиски врски во органски соединенија

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за трета година, средно училиште.

Број на слајдови: 31

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaСтруктура на C атом и хемиски врски во органски соединенија

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на темата „Механизам на органски реакции“

Самопроверка на темата „Механизам на органски реакции“
Презентација за трета година, средно образование.

Претставување на механизмот на органски реакции

Претставување на механизмот на органски реакции
Презентација за трета година, средно образование.

Механизам на органските реакции

Механизам на органските реакции
Презентација за трета година, средно образование.

Самопроверка на амини

Самопроверка на амини
Презентација за трета година, средно образование.

Азотни органски соединенија пептиди и протеини

Азотни органски соединенија пептиди и протеини
Презентација за трета година, средно образование.

Азотни органски соединенија аминокиселини

Азотни органски соединенија аминокиселини
Презентација за трета година, средно образование.

Ароматични амини

Ароматични амини
Презентација за трета година, средно образование.

Добивање и својства на амини

Добивање и својства на амини
Презентација за трета година, средно образование.

Поим,поделба и номенклатура на амини

Поим,поделба и номенклатура на амини
Презентација за трета година, средно образование.

Самопроверка за карбоксилни киселини

Самопроверка за карбоксилни киселини
Презентација за трета година, средно образование.

Естерите во состав на мастите и маслата

Естерите во состав на мастите и маслата
Презентација за трета година, средно образование.


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Роберт Бунзен не е заслужен само за пламеникот...

Овој генијален научник е многу, многу повеќе од иноватор на таа практична алатка


Сите бои на крвта

Црвената не е единствената боја на крвта


Казимир Функ, таткото и кумот на витамините

Со своите истражувања и епохални откритија, Функ придонесе за невиден развој на медицината


Меморијални дијаманти

„Ashes to ashes, dust to diamonds“. Пепел во пепел, прашина во дијаманти.


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija