Презентација за студенти. Органска хемија

Реакции на карбонилни соединенија со амини

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти. Oрганска хемија

Големина: 2,05 МB

Број на слајдови: 33

Формат: PPT

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaРеакции на карбонилни соединенија со амини

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Нитрозација и азокупловање

Нитрозација и азокупловање
Презентација за студенти. Органска хемија

Хофманова елиминација

Хофманова елиминација
Презентација за студенти. Органска хемија

Механизми на реакции за добивање на амини

Механизми на реакции за добивање на амини
Презентација за студенти. Органска хемија

Киселински и базни својства на амини

Киселински и базни својства на амини
Презентација за студенти. Органска хемија

Амини

Амини
Презентација за студенти. Органска хемија

Декарбоксилација на карбоксилни киселини

Декарбоксилација на карбоксилни киселини
Презентација за студенти. Органска хемија

Hell-Volhard-Zelenski реакција

Hell-Volhard-Zelenski реакција
Презентација за студенти. Органска хемија

Клајзенова кондензација

Клајзенова кондензација
Презентација за студенти. Органска хемија

Деривати на карбоксилни киселини

Деривати на карбоксилни киселини
Презентација за студенти. Органска хемија

Карбоксилни киселини

Карбоксилни киселини
Презентација за студенти. Органска хемија

Спектроскопска анализа на карбонилни соединенија

Спектроскопска анализа на карбонилни соединенија
Презентација за студенти. Органска хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Мoже ли да се намириса дождот?

Дали некогаш сте ја слушнале фразата „мириса на дожд“?


Криогеника

Еден ден ќе имаме технологија да ги вратиме замрзнатите луѓе во живот


Луј Пастер, пивото, тајниот свет на микробите и развојот на модерната медицина

Ви се верува дека пивото е основа на модерната медицина?


Велигденска хемија

Од хемиски аспект да ја разгледаме традицијата на боење на велигденски јајца


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija