Презентација за студенти. Органска хемија

Ефект на супституентите во супституираните ароматични прстени

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти. Oрганска хемија

Големина: 6,3 МB

Број на слајдови: 122

Формат: PPT

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaЕфект на супституентите во супституираните ароматични прстени

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Нитрозација и азокупловање

Нитрозација и азокупловање
Презентација за студенти. Органска хемија

Хофманова елиминација

Хофманова елиминација
Презентација за студенти. Органска хемија

Механизми на реакции за добивање на амини

Механизми на реакции за добивање на амини
Презентација за студенти. Органска хемија

Киселински и базни својства на амини

Киселински и базни својства на амини
Презентација за студенти. Органска хемија

Амини

Амини
Презентација за студенти. Органска хемија

Декарбоксилација на карбоксилни киселини

Декарбоксилација на карбоксилни киселини
Презентација за студенти. Органска хемија

Hell-Volhard-Zelenski реакција

Hell-Volhard-Zelenski реакција
Презентација за студенти. Органска хемија

Клајзенова кондензација

Клајзенова кондензација
Презентација за студенти. Органска хемија

Деривати на карбоксилни киселини

Деривати на карбоксилни киселини
Презентација за студенти. Органска хемија

Карбоксилни киселини

Карбоксилни киселини
Презентација за студенти. Органска хемија

Спектроскопска анализа на карбонилни соединенија

Спектроскопска анализа на карбонилни соединенија
Презентација за студенти. Органска хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Роберт Бунзен не е заслужен само за пламеникот...

Овој генијален научник е многу, многу повеќе од иноватор на таа практична алатка


Сите бои на крвта

Црвената не е единствената боја на крвта


Казимир Функ, таткото и кумот на витамините

Со своите истражувања и епохални откритија, Функ придонесе за невиден развој на медицината


Меморијални дијаманти

„Ashes to ashes, dust to diamonds“. Пепел во пепел, прашина во дијаманти.


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija