Презентација за студенти. Органска хемија

Циклоалкини

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти. Oрганска хемија

Големина: 8,8 МB

Број на слајдови: 62

Формат: PPT

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaЦиклоалкини

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Принципи на нуклеофилна адиција на карбонилна група

Принципи на нуклеофилна адиција на карбонилна група
Презентација за студенти. Органска хемија

Wittig-ова реакција

Wittig-ова реакција
Презентација за студенти. Органска хемија

Карбонилни соединенија, својства на алдехиди и кетони

Карбонилни соединенија, својства на алдехиди и кетони
Презентација за студенти. Органска хемија

Карбонилни соединенија, алдехиди и кетони

Карбонилни соединенија, алдехиди и кетони
Презентација за студенти. Органска хемија

Тиоли

Тиоли
Презентација за студенти. Органска хемија

Феноли - II

Феноли - II
Презентација за студенти. Органска хемија

Феноли

Феноли
Презентација за студенти. Органска хемија

Етери и епоксиди

Етери и епоксиди
Презентација за студенти. Органска хемија

Нитрили и изоцијаниди

Нитрили и изоцијаниди
Презентација за студенти. Органска хемија

Сигматропски реакции

Сигматропски реакции
Презентација за студенти. Органска хемија

Добивање на алкохоли со редукција на разни соединенија

Добивање на алкохоли со редукција на разни соединенија
Презентација за студенти. Органска хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Сер Вилијам Ремзи

Хемичарот кој додаде уште една група во Периодниот систем на елементите


Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото


Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети


Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija