Презентација за студенти. Органска хемија

Алкани

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти. Oрганска хемија

Големина: 24.4 МB

Број на слајдови: 125

Формат: PPT

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaАлкани

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Принципи на органска синтеза

Принципи на органска синтеза
Презентација за студенти. Органска хемија

IR Спектроскопија во органска хемија

IR Спектроскопија во органска хемија
Презентација за студенти. Органска хемија

Гранични молекулски орбитали и перициклични реакции

Гранични молекулски орбитали и перициклични реакции
Презентација за студенти. Органска хемија

Механизам на реакции во органската хемија  IV

Механизам на реакции во органската хемија IV
Презентација за студенти. Органска хемија

Механизам на реакции во органската хемија  III

Механизам на реакции во органската хемија III
Презентација за студенти. Органска хемија

Механизам на реакции во органската хемија  II

Механизам на реакции во органската хемија II
Презентација за студенти. Органска хемија

Механизам на реакции во органската хемија  I

Механизам на реакции во органската хемија I
Презентација за студенти. Органска хемија

Номенклатура на органски соединенија

Номенклатура на органски соединенија
Презентација за студенти. Органска хемија

Нуклеофилна ацилна супституција

Нуклеофилна ацилна супституција
Презентација за студенти. Органска хемија

Нитрозација и азокупловање

Нитрозација и азокупловање
Презентација за студенти. Органска хемија

Хофманова елиминација

Хофманова елиминација
Презентација за студенти. Органска хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Хлорирање базени

Како хемијата ни обезбедува чиста вода во базените.


Мoже ли да се намириса дождот?

Дали некогаш сте ја слушнале фразата „мириса на дожд“?


Криогеника

Еден ден ќе имаме технологија да ги вратиме замрзнатите луѓе во живот


Луј Пастер, пивото, тајниот свет на микробите и развојот на модерната медицина

Ви се верува дека пивото е основа на модерната медицина?


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija