Презентација за студенти. Неорганска хемија

Водороден показател

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти.

Број на слајдови: 124

Големина: 10,2 МБ

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaВодороден показател

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Олово и негови поважни соединенија

Олово и негови поважни соединенија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Бакар и негови поважни соединенија

Бакар и негови поважни соединенија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електроди во електрохемијата

Електроди во електрохемијата
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електролиза и корозија

Електролиза и корозија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електрохемија (за студенти)

Електрохемија (за студенти)
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Напонски ред на металите

Напонски ред на металите
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Редокс процеси - II

Редокс процеси - II
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Редокс процеси

Редокс процеси
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Hammett-oва функција на киселост

Hammett-oва функција на киселост
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Киселинско базни својства на солите

Киселинско базни својства на солите
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Пресметување на pH

Пресметување на pH
Презентација за студенти. Неорганска хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Сер Вилијам Ремзи

Хемичарот кој додаде уште една група во Периодниот систем на елементите


Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото


Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети


Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija