Презентација за студенти. Неорганска хемија

Хемиски симболи формули и равенки

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти.

Број на слајдови: 67

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaХемиски симболи формули и равенки

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Олово и негови поважни соединенија

Олово и негови поважни соединенија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Бакар и негови поважни соединенија

Бакар и негови поважни соединенија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електроди во електрохемијата

Електроди во електрохемијата
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електролиза и корозија

Електролиза и корозија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електрохемија (за студенти)

Електрохемија (за студенти)
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Напонски ред на металите

Напонски ред на металите
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Редокс процеси - II

Редокс процеси - II
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Редокс процеси

Редокс процеси
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Hammett-oва функција на киселост

Hammett-oва функција на киселост
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Киселинско базни својства на солите

Киселинско базни својства на солите
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Пресметување на pH

Пресметување на pH
Презентација за студенти. Неорганска хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Велигденска хемија

Од хемиски аспект да ја разгледаме традицијата на боење на велигденски јајца


Карминска киселина

Некои работи е подобро да не се знаат. Прехранбена боја од бубачки


Роберт Бунзен не е заслужен само за пламеникот...

Овој генијален научник е многу, многу повеќе од иноватор на таа практична алатка


Сите бои на крвта

Црвената не е единствената боја на крвта


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija