Презентација за студенти. Неорганска хемија

Фосфор и неговите поважни соединенија

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти.

Број на слајдови: 101

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaФосфор и неговите поважни соединенија

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Олово и негови поважни соединенија

Олово и негови поважни соединенија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Бакар и негови поважни соединенија

Бакар и негови поважни соединенија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електроди во електрохемијата

Електроди во електрохемијата
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електролиза и корозија

Електролиза и корозија
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Електрохемија (за студенти)

Електрохемија (за студенти)
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Напонски ред на металите

Напонски ред на металите
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Редокс процеси - II

Редокс процеси - II
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Редокс процеси

Редокс процеси
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Hammett-oва функција на киселост

Hammett-oва функција на киселост
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Киселинско базни својства на солите

Киселинско базни својства на солите
Презентација за студенти. Неорганска хемија

Пресметување на pH

Пресметување на pH
Презентација за студенти. Неорганска хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Хлорирање базени

Како хемијата ни обезбедува чиста вода во базените.


Мoже ли да се намириса дождот?

Дали некогаш сте ја слушнале фразата „мириса на дожд“?


Криогеника

Еден ден ќе имаме технологија да ги вратиме замрзнатите луѓе во живот


Луј Пастер, пивото, тајниот свет на микробите и развојот на модерната медицина

Ви се верува дека пивото е основа на модерната медицина?


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija