Презентација по хемија, за деветто одделение

Трендови во таблицата на периодниот систем на елементите

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентацијата можат да ја користат наставници и ученици.

Број на слајдови: 30

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaТрендови во таблицата на периодниот систем на елементите

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на тема 7

Самопроверка на тема 7
Презентација по хемија, за деветто одделение

Дишење и фотосинтеза

Дишење и фотосинтеза
Презентација по хемија, за деветто одделение

Повеќе за преносот на енергија од реакциите

Повеќе за преносот на енергија од реакциите
Презентација по хемија, за деветто одделение

Ендотермни реакции

Ендотермни реакции
Презентација по хемија, за деветто одделение

Разгледување на горивата

Разгледување на горивата
Презентација по хемија, за деветто одделение

Испитување на горењето

Испитување на горењето
Презентација по хемија, за деветто одделение

Горење, егзотермна реакција

Горење, егзотермна реакција
Презентација по хемија, за деветто одделение

Егзотермни и ендотермни реакции

Егзотермни и ендотермни реакции
Презентација по хемија, за деветто одделение

Самопроверка на тема 6

Самопроверка на тема 6
Презентација по хемија, за деветто одделение

Резимирање за добивање на соли

Резимирање за добивање на соли
Презентација по хемија, за деветто одделение

Добивање на соли од хидроксиди

Добивање на соли од хидроксиди
Презентација по хемија, за деветто одделение


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Велигденска хемија

Од хемиски аспект да ја разгледаме традицијата на боење на велигденски јајца


Карминска киселина

Некои работи е подобро да не се знаат. Прехранбена боја од бубачки


Роберт Бунзен не е заслужен само за пламеникот...

Овој генијален научник е многу, многу повеќе од иноватор на таа практична алатка


Сите бои на крвта

Црвената не е единствената боја на крвта


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija