Презентација по хемија, за деветто одделение

Ковалентно сврзување меѓу разни атоми

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентацијата можат да ја користат наставници и ученици.

Број на слајдови: 14

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaКовалентно сврзување меѓу разни атоми

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на тема 7

Самопроверка на тема 7
Презентација по хемија, за деветто одделение

Дишење и фотосинтеза

Дишење и фотосинтеза
Презентација по хемија, за деветто одделение

Повеќе за преносот на енергија од реакциите

Повеќе за преносот на енергија од реакциите
Презентација по хемија, за деветто одделение

Ендотермни реакции

Ендотермни реакции
Презентација по хемија, за деветто одделение

Разгледување на горивата

Разгледување на горивата
Презентација по хемија, за деветто одделение

Испитување на горењето

Испитување на горењето
Презентација по хемија, за деветто одделение

Горење, егзотермна реакција

Горење, егзотермна реакција
Презентација по хемија, за деветто одделение

Егзотермни и ендотермни реакции

Егзотермни и ендотермни реакции
Презентација по хемија, за деветто одделение

Самопроверка на тема 6

Самопроверка на тема 6
Презентација по хемија, за деветто одделение

Резимирање за добивање на соли

Резимирање за добивање на соли
Презентација по хемија, за деветто одделение

Добивање на соли од хидроксиди

Добивање на соли од хидроксиди
Презентација по хемија, за деветто одделение


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Хлорирање базени

Како хемијата ни обезбедува чиста вода во базените.


Мoже ли да се намириса дождот?

Дали некогаш сте ја слушнале фразата „мириса на дожд“?


Криогеника

Еден ден ќе имаме технологија да ги вратиме замрзнатите луѓе во живот


Луј Пастер, пивото, тајниот свет на микробите и развојот на модерната медицина

Ви се верува дека пивото е основа на модерната медицина?


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija