Презентација по хемија, за деветто одделение

Атомската структура и периодниот систем на елементите

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентацијата можат да ја користат наставници и ученици.

Број на слајдови: 22

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaАтомската структура и периодниот систем на елементите

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на тема 7

Самопроверка на тема 7
Презентација по хемија, за деветто одделение

Дишење и фотосинтеза

Дишење и фотосинтеза
Презентација по хемија, за деветто одделение

Повеќе за преносот на енергија од реакциите

Повеќе за преносот на енергија од реакциите
Презентација по хемија, за деветто одделение

Ендотермни реакции

Ендотермни реакции
Презентација по хемија, за деветто одделение

Разгледување на горивата

Разгледување на горивата
Презентација по хемија, за деветто одделение

Испитување на горењето

Испитување на горењето
Презентација по хемија, за деветто одделение

Горење, егзотермна реакција

Горење, егзотермна реакција
Презентација по хемија, за деветто одделение

Егзотермни и ендотермни реакции

Егзотермни и ендотермни реакции
Презентација по хемија, за деветто одделение

Самопроверка на тема 6

Самопроверка на тема 6
Презентација по хемија, за деветто одделение

Резимирање за добивање на соли

Резимирање за добивање на соли
Презентација по хемија, за деветто одделение

Добивање на соли од хидроксиди

Добивање на соли од хидроксиди
Презентација по хемија, за деветто одделение


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Сер Вилијам Ремзи

Хемичарот кој додаде уште една група во Периодниот систем на елементите


Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото


Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети


Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija