Презентација за четврта година, средно образование.

Улогата на DNA и RNA

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за четврта година, средно училиште.

Број на слајдови: 28

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaУлогата на DNA и RNA

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на темата Хемиско сметање

Самопроверка на темата Хемиско сметање
Презентација за четврта година, средно образование.

Хемиско сметање: Јонски производ на водата и pH

Хемиско сметање: Јонски производ на водата и pH
Презентација за четврта година, средно образование.

Расторливост и производ на растворливост

Расторливост и производ на растворливост
Презентација за четврта година, средно образование.

Хемиско сметање: раствори

Хемиско сметање: раствори
Презентација за четврта година, средно образование.

Хемиско сметање

Хемиско сметање
Презентација за четврта година, средно образование.

Самопроверка на темата Елементи и нивни соединенија

Самопроверка на темата Елементи и нивни соединенија
Презентација за четврта година, средно образование.

f Елементи

f Елементи
Презентација за четврта година, средно образование.

Манган

Манган
Презентација за четврта година, средно образование.

Хром

Хром
Презентација за четврта година, средно образование.

Општ преглед на d елементите

Општ преглед на d елементите
Презентација за четврта година, средно образование.

Елементи од 18-та група: Благородни гасови

Елементи од 18-та група: Благородни гасови
Презентација за четврта година, средно образование.


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Роберт Бунзен не е заслужен само за пламеникот...

Овој генијален научник е многу, многу повеќе од иноватор на таа практична алатка


Сите бои на крвта

Црвената не е единствената боја на крвта


Казимир Функ, таткото и кумот на витамините

Со своите истражувања и епохални откритија, Функ придонесе за невиден развој на медицината


Меморијални дијаманти

„Ashes to ashes, dust to diamonds“. Пепел во пепел, прашина во дијаманти.


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija