Презентација за четврта година, средно образование.

Поделба на јаглехидратите

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за четврта година, средно училиште.

Број на слајдови: 25

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaПоделба на јаглехидратите

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


Самопроверка на темата Хемиско сметање

Самопроверка на темата Хемиско сметање
Презентација за четврта година, средно образование.

Хемиско сметање: Јонски производ на водата и pH

Хемиско сметање: Јонски производ на водата и pH
Презентација за четврта година, средно образование.

Расторливост и производ на растворливост

Расторливост и производ на растворливост
Презентација за четврта година, средно образование.

Хемиско сметање: раствори

Хемиско сметање: раствори
Презентација за четврта година, средно образование.

Хемиско сметање

Хемиско сметање
Презентација за четврта година, средно образование.

Самопроверка на темата Елементи и нивни соединенија

Самопроверка на темата Елементи и нивни соединенија
Презентација за четврта година, средно образование.

f Елементи

f Елементи
Презентација за четврта година, средно образование.

Манган

Манган
Презентација за четврта година, средно образование.

Хром

Хром
Презентација за четврта година, средно образование.

Општ преглед на d елементите

Општ преглед на d елементите
Презентација за четврта година, средно образование.

Елементи од 18-та група: Благородни гасови

Елементи од 18-та група: Благородни гасови
Презентација за четврта година, средно образование.


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Велигденска хемија

Од хемиски аспект да ја разгледаме традицијата на боење на велигденски јајца


Карминска киселина

Некои работи е подобро да не се знаат. Прехранбена боја од бубачки


Роберт Бунзен не е заслужен само за пламеникот...

Овој генијален научник е многу, многу повеќе од иноватор на таа практична алатка


Сите бои на крвта

Црвената не е единствената боја на крвта


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija