Презентација за студенти. Биохемија

Нуклеински киселини

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти.

Број на слајдови: 108

Големина: 10,3 МB

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaНуклеински киселини

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


NMR Спектроскопско одредување на структурата на протеините

NMR Спектроскопско одредување на структурата на протеините
Презентација за студенти. Биохемија

Медицинска дијагностика заснована на физико-хемиски методи

Медицинска дијагностика заснована на физико-хемиски методи
Презентација за студенти. Биохемија

Биосензори

Биосензори
Презентација за студенти. Биохемија

Регулатори на pH во живи организми

Регулатори на pH во живи организми
Презентација за студенти. Биохемија

Радиоизотопи и нуклеарна медицина

Радиоизотопи и нуклеарна медицина
Презентација за студенти. Биохемија

Изотопи во медицината

Изотопи во медицината
Презентација за студенти. Биохемија

Рендгенска кристалографија на протеини

Рендгенска кристалографија на протеини
Презентација за студенти. Биохемија

Анализа на структура и функција на протеини-2

Анализа на структура и функција на протеини-2
Презентација за студенти. Биохемија

Анализа на структура и функција на протеини

Анализа на структура и функција на протеини
Презентација за студенти. Биохемија

Геномика и протеомика

Геномика и протеомика
Презентација за студенти. Биохемија

Протеомика

Протеомика
Презентација за студенти. Биохемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Сер Вилијам Ремзи

Хемичарот кој додаде уште една група во Периодниот систем на елементите


Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото


Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети


Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija