Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Вовед во квантитативна анализа

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти.

Број на слајдови: 131

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaВовед во квантитативна анализа

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


NMR Определување на структура на молекули - втор дел

NMR Определување на структура на молекули - втор дел
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Определување на структура на молекули - прв дел

NMR Определување на структура на молекули - прв дел
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Анализа на спектри

NMR Анализа на спектри
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Спектроскопија

NMR Спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR спектроскопија - теоретски дел

NMR спектроскопија - теоретски дел
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Вовед во спектроскопија

NMR Вовед во спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Атомска апсорпциона спектроскопија

Атомска апсорпциона спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Mössbauer-ова спектроскопија

Mössbauer-ова спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Фемтосекундна ласерска спектроскопија

Фемтосекундна ласерска спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Електрохемиска импедансна спектроскопија

Електрохемиска импедансна спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Транзициона апсорпциона спектроскопија

Транзициона апсорпциона спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

Генерален спонзор

генерален спонзор

Хит-твит

hit-tvit

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Сер Вилијам Ремзи

Хемичарот кој додаде уште една група во Периодниот систем на елементите


Историјата на огледалото

Огледалото, како предмет, e еден од безвременските цивилизатори на човештвото


Молекуларни магнети

Дилантанидните комплекси би можеле да го отворат патот за нов вид на супермоќни перманентни магнети


Молекула што ќе ги замени тешките физички вежби

Молекулата SLU-PP-332 има потенцијал да се избори со дебелината, дијабетесот и срцевите болести


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2023 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija