Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Електрохемиска импедансна спектроскопија

Презентацијата не е наменета за гледање на мобилен телефон и е само за читање (Read Only) !

Автор: Проф. Блаже Димески

Презентација за студенти.

Број на слајдови: 84

Формат: PPT

 

Симни ја презентацијата:

sto e hemijaЕлектрохемиска импедансна спектроскопија

Ако ти се допаѓа, твитни, лајкни, сподели

МОЖЕБИ ТЕ ИНТЕРЕСИРА И:


NMR Определување на структура на молекули - втор дел

NMR Определување на структура на молекули - втор дел
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Определување на структура на молекули - прв дел

NMR Определување на структура на молекули - прв дел
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Анализа на спектри

NMR Анализа на спектри
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Спектроскопија

NMR Спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR спектроскопија - теоретски дел

NMR спектроскопија - теоретски дел
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

NMR Вовед во спектроскопија

NMR Вовед во спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Атомска апсорпциона спектроскопија

Атомска апсорпциона спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Mössbauer-ова спектроскопија

Mössbauer-ова спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Фемтосекундна ласерска спектроскопија

Фемтосекундна ласерска спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Транзициона апсорпциона спектроскопија

Транзициона апсорпциона спектроскопија
Презентација за студенти. Аналитичка хемија

Јонски рамнотежи во водни системи

Јонски рамнотежи во водни системи
Презентација за студенти. Аналитичка хемија


Ова е дел од презентациите. Сите презентации ги има во менито на страната.
Кликни врз текстов и избери ги презентациите кои те интересираат!

донирај

Генерален спонзор

генерален спонзор

Пријатели на науката

спонзор
спонзор
спонзор

Хемија за сите

Мoже ли да се намириса дождот?

Дали некогаш сте ја слушнале фразата „мириса на дожд“?


Криогеника

Еден ден ќе имаме технологија да ги вратиме замрзнатите луѓе во живот


Луј Пастер, пивото, тајниот свет на микробите и развојот на модерната медицина

Ви се верува дека пивото е основа на модерната медицина?


Велигденска хемија

Од хемиски аспект да ја разгледаме традицијата на боење на велигденски јајца


>>Види повеќе слични содржини!

Презентации и поимници

Презентации за основно образование

e hemija

Презентации за средно образование

hemija .ppt

Контактни информации:

e-hemija logo

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката
„Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп

Испрати порака:
e-hemija контакт

Е-Хемија на Facebook:
e-hemija facebook

Е-Хемија на Twitter:
e-hemija facebook

Пријатели на науката:

Здружение за унапредување и развој на образованието и науката „Е-ХЕМИЈА“ – Прилеп
Copyright © 2024 ehemija.mk

WebDesign www.nainternet.mk

e-hemija